Predračun-ponuda

Kako napisat preračun – ponudu?

Dokument PREDRAČUN

media_1350042612983.png

Dokument [Predračun] koristimo kada želimo da kupac plati robu prije nego što mu je isporučimo. Važno je da u trenutku [F7-Zapisa], roba koja je na dokumentu mora postojati na skladištu u dovoljnim količinama, ili najmanje onoliko koliko je na dokumentu. Ukoliko pokušate zapis, aplikacija će se javiti porukom o nemogućnosti zapisa i iz kojih razloga. Količine po predračunu se evidentiraju zasebno, tako da u svakom trenutku znamo koliko je stanje određene robe na skladištu i koliko te robe imamo rezervirano po predračunima.
Iz predračuna možemo kreirati Račun-otpremnicu kada kupac plati robu, na način da na izborniku izaberemo opciju [Kreiraj račun] (1).

Ako ste izabrali (1) Kreiraj račun, aplikacija će tražiti potvrdu. Odgovorom na pitanje Da kreirati će se dokument [Račun-otpremnica]. Aplikacija će stornirati Predračun i rezervirane količine po njemu, i razdužiti skladište po dokumentu Račun-otpremnica kojega možete pogledati, ispisati i sve ostalo…

Dokument PONUDA

media_1331545405323.png

Dokument [Ponuda]je isključivo informativnog karaktera. Važno je da roba koja je na ponudi može, ali i ne mora postojati na skladištu. Zapisom ponude, istu samo evidentiramo. Kao što vidimo na slici, stavke možemo grupirati.