Ispisi dokumenata

Ispisati dokument možemo na više načina. A za sve vrijedi isto pravilo – Ispis svakog dokumenta zatražite pritiskom na tipku F5 ili dvoklikom na [F5-Ispis].

Ispis dokumenta iz tražilice

media_1293620172435.png

(1) Nakon što smo u tražilici prema kriteriju dobili dokumente koji zadovoljavaju taj kriterij.

(2) Pozicioniramo se na željeni dokument i pritisnemo tipku [F5] ili kliknemo na [F5 – Ispis].

media_1293620783826.png

Neki ispisi imaju mogućnost izbora izvještaja na više načina. Kao u ovom primjeru npr. Grupirana ponuda 2, grupirana ponuda i Ponuda.
Tri su moguća izbora : (2) Prikaži dokument, (3) Ispiši dokument na izabrani štampač u zadanom broju kopija ili (4) Odustani od svega.
(5) Klikom na Pregled ili Ispis unaprijed određujete da li će te pritiskom na tipku Enter ili dvostrukim klikom ući automatski u Pregled dokumenta ili u Ispis dokumenta.
(6) Možete izabrati štampač na koji želite ispisati dokument, a uvijek vam se nudi štampač koji je dodijeljen vašem računalu kao glavni.

(7) Možete izabrati i broj kopija koje želite ispisati.

Ispis iz dokumenta

media_1293620631051.png

Neki ispisi imaju mogućnost izbora izvještaja na više načina. Npr. račun-otpremnicu možete ispisati sa ili bez opisnih stavaka, ili otpremnicu možemo ispisati sa ili bez cijena.
Tri su moguća izbora : (1) Prikaži dokument, (2) Ispiši dokument na izabrani štampač u zadanom broju kopija ili (3) Odustani od svega.
(4) Klikom na Pregled ili Ispis unaprijed određujete da li će te pritiskom na tipku Enter ili dvostrukim klikom ući automatski u Pregled dokumenta ili u Ispis dokumenta.
(5) Možete izabrati štampač na koji želite ispisati dokument, a uvijek vam se nudi štampač koji je dodijeljen vašem računalu kao glavni.

(6) Možete izabrati i broj kopija koje želite ispisati.

Prikaz dokumenta

media_1289906743604.png

Ako ste izabrali Prikaži otvoriti će se forma sa pred-pregledom dokumenta kojeg ste zatražili za ispis. Obratite pažnju na alatnu traku iznad dokumenta.

(1) Izbor broja kopija za ispis
(2) Izbor štampača
(3) Podešavanje stranice
(4) Izbor boje za pozadinu dokumenta
(5) Postaviti vodeni žig
(6) Izvoz (export) dokumenta u neki od ponuđenih formata (PDF, RTF, Excel ….)
(7) Proslijediti dokument e-mailom

(8) Spremiti dokument